Dorpshuis Zwanenburg - Halfweg

Dorpshuis Zwanenburg - Halfweg

Welkom op de site van het nieuwe Dorpshuis van Zwanenburg en Halfweg.

Nieuws

Reserveringen

Reserveringen

Reserveer zelf een ruimte in het dorpshuis

Reserveren

Huiskamer

Huiskamer

Deel van de huiskamer dorpshuis

Actueel

Entreehal

Entreehal

Zicht op het park

agenda

Entresol

Entresol

Entresol

Nieuws

Bibliotheek

Bibliotheek

Agenda

Sporthal

Sporthal

Agenda

Het plein

Het plein

Agenda

vanaf de straat

vanaf de straat

Locatie

Parkzijde

Parkzijde

Agenda

René Metz

Over René
René Metz (1953), gehuwd met Marian en vader van drie zonen. Woont in Zwanenburg, actief als adviseur, coach en ruim 40 jaar vrijwilliger in diverse besturen. Als voorzitter van de voetbalvereniging NAS initiator en realisator van de fusievereniging vv Zwanenburg. Het is voor hem een ‘way of live’ om mee te denken en actief te zijn in het sociaal cultureel vlak. Het leukste vindt hij dan ook het ‘ons kent ons’ en de sociale betrokkenheid bij de inwoners.

Werkervaring
René kan zijn werkervaring kort maar krachtig omschrijven: ‘veranderaar’. Hij is Bedrijfskundige en heeft ervaring in diverse managementfuncties op verschillende niveaus. Oprichter en eigenaar van Metz Organic Business Creation. Metz OBC weerspiegelt de balans tussen de menselijke en zakelijke factoren die noodzakelijke zijn voor een duurzame relatie.

Vrijwilliger voor het Dorpshuis
René zet zich in om maximaal bij te dragen aan de realisatie van een nieuw Dorpshuis met Sporthal. Vanaf 2002, dat is al een geruime tijd, met diverse partijen o.a. de Gemeente, toekomstige gebruikers en Stichting Leefomgeving Schiphol is René in gesprek om te komen tot deze realisatie.

Waarom is het belangrijk dat het Dorpshuis er komt?
Omdat het nieuwe Dorpshuis een combinatie is met sport, vindt René. De gebruikers van de Sporthal, de jongere sporter en de gebruikers van het Dorpshuis gaan elkaar ontmoeten. En daardoor ook de ‘brug slaan’ tussen jong en oud.

Wat maakt het Dorpshuis zo speciaal?
Door de centrale ligging aan het park, een prachtige plek voor wat straks het hart van Zwanenburg/Halfweg wordt. Daarnaast legt het de focus op het sociaal culturele programma van Zwanenburg & Halfweg. En de Stichting Zwanenburg-Halfweg is verantwoordelijk voor het beheer en exploitatie.

Hoe zie jij het Dorpshuis over 5 jaar?
Als een “Nice place to be” voor de mensen die in Zwanenburg en Halfweg wonen.

Wat zou je willen verbeteren?
De samenwerking; meer denken en handelen vanuit het gemeenschappelijke belang.