Dorpshuis Zwanenburg - Halfweg

Dorpshuis Zwanenburg - Halfweg

Welkom op de site van het toekomstige nieuwe dorpshuis van Zwanenburg en Halfweg.

Nieuws

Actuele ontwikkelingen

Actuele ontwikkelingen

Nieuws vanuit het dorpshuis Zwanenburg - Halfweg

Actueel

Entreehal

Entreehal

agenda

Avondbeeld

Avondbeeld

Nieuws

Bibliotheek

Bibliotheek

Agenda

Sporthal

Sporthal

Agenda

Het plein

Het plein

Agenda

vanaf de straat

vanaf de straat

Locatie

Parkzijde

Parkzijde

Agenda

Elise Nibbering

Over Elise

Elise Nibbering, geboren in 1952 en is sinds 2012 met vervroegd pensioen. Sindsdien woont ze weer in Zwanenburg. Daarvoor heeft ze vanaf 1975 afwisselend in Halfweg en Zwanenburg gewoond. Het leukste aan Zwanenburg en Halfweg zijn dat er mensen die er wonen, na al die jaren zijn er aardig wat bekenden voor Elise.Elise Nibbering Dorpshuis Zwanenburg Halfweg

 

Werkervaring

Elise heeft vanaf 1976 gewerkt bij de gemeentebibliotheek in Zwanenburg. Na 12,5 jaar besloot Elise dat het tijd werd voor iets anders. Zij heeft toen gesolliciteerd bij de gemeente Haarlemmermeer en werd aangenomen als kabinetsmedewerkster. Na zeven jaar vond de eerste bezuinigingsronde plaats bij de gemeente en verdween het kabinet. Elise is toen overgeplaatst naar de afdeling Voorlichting. Hier maakte zij deel uit van de PR adeling. 12,5 jaar later werd Elise benaderd door de Gemeente Amsterdam. Eerst heeft zij bij Westpoortbeheer en later bij de Gemeentelijke Dienst Parkeergebouwen gewerkt.

 

Vrijwilliger voor het Dorpshuis

Elise zet zich in voor de bewoners van Zwanenburger en Halfweg omdat zij het maatschappelijk sociale belang belangrijk vindt. Vrijwilliger zijn voor een nieuw te bouwen dorpshuis is leuk om te doen. Je leert weer andere en nieuwe inwoners kennen. Je overlegt met de gemeente en denkt mee over de indeling en de inrichting van het nieuwe dorpshuis. Ook straks als het dorpshuis er eenmaal staat moet er een verantwoorde programmering komen en ook daar draagt Elise haar steentje bij.

 

Waarom is het belangrijk dat het Dorpshuis er komt?

Wij verdienen dit Dorpshuis. Met zoveel lawaai boven je heen mag dit best gecompenseerd worden door “Schiphol”. Huidige De Olm heeft zijn tijd gehad. Het gebouw stamt uit de jaren 60/70 en is verouderd. Een prachtig nieuw gebouw in het hart van Zwanenburg, met een mooie sporthal en ruimte voor andere activiteiten is een echte aanwinst. Ook is het fijn dat de bibliotheek er in komt. Meerwaarde van het Dorpshuis is de mogelijkheid om het culturele programma in een mooie ruimte te kunnen presenteren met de juiste geluidsinstallatie en akoestiek, wat voor de artiesten tegenwoordig toch wel vereist is. CEA De Hoek zal met zijn activiteiten ook naar het nieuwe Dorpshuis gaan. In het nieuwe dorpshuis zullen veel activiteiten plaatsvinden en nieuwe activiteiten ontwikkeld worden.

 

Wat maakt het Dorpshuis zo speciaal?

Een mooie plek om medebewoners te ontmoeten en waar je activiteiten kunt doen én, als daar behoefte aan is, je je verder kunt ontplooien en dit vervolgens met andere medebewoners te kunnen delen.

 

Hoe zie jij het Dorpshuis over 5 jaar?

Een bruisend dorpshuis in het Hart van Zwanenburg en met veel inzet van vrijwilligers, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

 

Wat zou je willen verbeteren?

Een verbeterpunt voor Zwanenburg is de mogelijkheid om papier en plastic afval in de daarvoor bestemde containers te doen. Als de containers verstopt zijn( of vol zitten) zijn er bewoners die hun afval naast de vuilcontainers te plaatsen. Hierdoor ligt er veel papier en glas op straat. Elise probeert dit op te lossen door zelf elke dag 1 stuk zwerfvuil in een afvalbak op straat te doen. Ze hoopt dat iedereen dit wilt gaan doen, zodat Zwanenburg mooi schoon blijft.